Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 23 » Чорно-білі фотографії?
21:16
Чорно-білі фотографії?

 

  Найчастіше вважають, що гарні фото це ті, які зняті в кольорі. Проте є іінші види фотографії, такі як чорно-білі, монохроматичні, інфрачервоні і т.д.
Зйомка в ч / б стала популярна з тих перших днів, коли камери могли знімати лише таким чином і ще не спроможні були відображати кольори.

   Чорно-біла фотографія не так проста, як здається на перший погляд, так як ваш об'єкт - це найважливіше на фотографії. З практикою з'явиться розуміння освітлення, об'єкта і того, яким ви хочете отримати фінальний кадр. Насамперед потрібно навчитися бачити напрямок світла.
Зверніть особливу увагу на те, як світло падає на об'єкт і відбивається від деталей, підкреслює текстуру об'єкту і т.д.

Отже, ось 10 порад про те, як робити чорно-білі фотографії:

1. Точка зйомки.

Перш ніж узятися за камеру, необхідно хоча б приблизно уявити собі, що ви бажаєте
сфотографувати і як ви хочете це уявити. Також варто поміркувати про кути зйомки.

2. Кількість світла.

Переконайтеся, розташовуєте ви достатньою кількістю світла для того, що б показати деталі. Пам'ятайте про те, що у нас немає кольорів, що б виділити ці деталі. Ми повинні дозволити саме світлу зробити свою справу. Гарно блакитне небо буде виглядати сірим в чорно-білій фотографії.

3. Джерело світла.

Розуміння джерела світла дуже важливо, так як різні джерела світла повинні бути сфотографовані по-різному і з різними настройками. Поставте собі питання - звідки йде світло. Йде він від первинних джерел світла, таких як сонце або штучного спалаху? Чи виходить світло від відбиваючих джерел, такого як стіна або відбивач?

4. Якість світла.

Насамперед подумайте про типи тіні і контрастах, які ви хочете отримати. пряме світло створює різкі чорні тіні. Відбите або розсіяне світло створює більш м'які тіні.

5. Напрям світла.

Визначте тип глибини і деталі, які ви хочете отримати на чорно-білій фотографії. Освітлення збоку створює велику глибину. Пряме світло, що падає спереду, виділяє текстуру і глибину. Контрове світло допомагає зменшити кількість деталей. Розташуйте джерела світла згідно власним бажанням.
6. Форма.

Оскільки у нас немає кольору, ви повинен вирішити, як ви хочете зобразити форму. Форма зображується за допомогою темних і світлих ділянок на фото.

7. Тон.

Тон ваших чорно-білих фотографій визначає їх настрій. Використання темних тонів і різких тіней допомагає зобразити сумне чи відчужений настрій. Світлі і гладкі текстури створюють протилежний настрій.

8. Текстура.

За текстурі поверхні об'єкта можна визначити реалізм фото, в той час як
гладка текстура і розмиті деталі роблять враження міфічних або ідеальних образів.

9. Лінії.

Лінії можуть бути використані для привернення уваги до певної точки на
фотографії. Вони забезпечують центр уваги. Лінії також використовуються для передачі руху і напруги.

10. Ритм.

Як і в музиці, на фото теж може бути присутнім ритм. Повторювані лінії і форми створюють ритмічний сенс вашої чорно-білої фотографії.

Знаючи правила, викладені вище, і застосовуючи їх на практиці, робити чорно-білі фотографії буде набагато простіше. Все, що вам потрібно зробити - це навчитися грати зі світлом.
Переглядів: 3402 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]