Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 23 » Як фотографувати взимку?
21:44
Як фотографувати взимку?
   Як фотографувати на морозі, щоб не зашкодити камері? Варто побоюватися конденсату?
Більшість початкуючих фотографів поглиблюються в читання інструкцій до камери і приходять в жах, тому що виявляється, що на холоді фотографувати не можна.
Звичайно, фотографування на морозі аж ніяк не продовжує життя камері, але з іншого боку, прикро витратити купу грошей і берегти камеру в шафі. Навіть у люті морози можна знімати, щоправда, недовго.

   Фотографуючи на морозі, я вам раджу більше думати про те, щоб не відморозити пальці, інакше навесні вам нічим буде натискати на кнопку. На відміну від відморожених рук і ніг, камеру можна полагодити, в крайньому випадку, купити нову. Однак не все так страшно, як здається.

   Спершу в камері замерзає дисплей. В залежності від морозу, ви за певний час побачите, що дисплей почав гальмувати, оновлюючись по декілька секунд, а потім і зовсім перестав працювати. Це перший сигнал, що час шукати тепле місце.

   Після екрану припиняє працювати затвор. Масло гусне і затвор починає зависати. На цьому етапі ваша прогулянка закінчена, тому що знімати ви більше не зможете.
Ось чому важливо вміти швидко фотографувати, тобто, добре знати свою камеру. Чим вільніше ви користуєтеся з камерою, тим більше кадрів у вас вийде зробити.

   Коли ви з камерою остаточно замерзли, перед тим як піти грітися, фото камеру треба засунути назад в фотосумку. Зайшовши в приміщення, не варто діставати камери з сумки протягом перших 10-15 хвилин, і вже тим більше не варто її включати.

   Коли ви з морозу заходите в тепле приміщення, через вологості повітря в камері і деталях камери утвориться конденсат. Якщо електроніка намокла через конденсат, а ви намагаєтеся увімкнути фотоапарат, то легко влаштувати коротке замикання і зіпсувати камеру. Окрім того, конденсат може залишати сліди на матриці і на лінзах, тому матрицю приходиться чистити навіть тим, хто об'єктиви ніколи не міняв.
Залишаючи камеру в сумці, ви ізолюєте її від теплого повітря і даєте можливість плавно зігрітися. У цьому випадку конденсат не утворюється, або утворюється в незначних кількостях.

   До речі, якщо на камери потрапляє сніг, це не страшно. Ви просто його регулярно скидаєте, не даючи танути.
Ще одна хитрість у тому, що чим холодніше, тим швидше розрядиться акумулятор. В принципі, якщо на морозі акумулятор закінчився, можна його злегка пожвавити, погрівши в кишені. Одягайтеся тепліше і йдіть шукати вдалі зимові кадри.

Переглядів: 2419 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]