22:42 Як фотографувати квіти? | |
Як фотографувати квіти?Улюблена тема багатьох фотографів, як для початківців, так і для професіоналів.Але для того, щоб отримати цікавий і якісний знімок, і тим і іншим потрібно дотримуватися три обов'язкові умови. Що це за умови? Умова перша - це ідея, або мета знімка. Що найбільш привабливіше в цій квітці або композиції з квітів? Які почуття у вас виникають, дивлячись на них? Ці ж почуття потрібно передати через фотографію глядачеві, щоб дивлячись на картинку, він відчував те ж що і ви, коли дивилися на квітку вашими очима. Друга умова - вдала композиція. Іншими словами, тепер потрібно думати про те, як потрібно, і що потрібно сфотографувати, щоб втілити вашу ідею. І третє - це техніка зйомки та обладнання. Гарне обладнання дає вам більше шансів на успіх. Але при неправильних налаштуваннях, навряд чи це вдасться. Запам'ятавши ці три умови, візьмемося за фотографування. Припустимо, у вас з'явилася ідея. Вам сподобалася яскраве забарвлення або форма квітки. Може, і не зовсім зрозуміло, що саме вам подобається. Але вам подобається! Якщо у вас виникли почуття, - то перша умова вже є! Тепер потрібна хороша композиція. Яка квітка в букеті найкрасивіший ? Або , яка частина квітки найбільш прекрасна? Саме це потрібно виділити в кадрі ! Пробуйте різні ракурси . Не слід забувати про передньому і задньому планах. Недопалок , що лежить за квіткою , перекреслить всі ваші ідеї. Збільшуючи зум , і відкриваючи діафрагму , ви можете прибрати все зайве з кадру - у фокусі буде лише те , що вам потрібно . Але , виділяючи головний об'єкт , не потрібно « затискати » його в кадрі. Існує гарне правило - « правило повітря ». Навколо квітки повинно бути небагато місця , щоб йому було чим «дихати». Щодо техніки зйомки, то велике значення має освітлення фотографируемого предмета. М'яке світло в більшості випадків вважається ідеальним. Тому, знімаючи зі спалахом, використовуйте розсіювач. Фотографуючи квіти, не забувайте про ці три умовах, і ви зможете досягти чудових результатів! | |
|
Всього коментарів: 0 | |