Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Червень » 2 » Нічна фотозйомка
21:21
Нічна фотозйомка

 

Багатьом фотографам подобається нічна фотозйомка . Фотографії нічного міста виглядають дуже ефектно , а за допомогою сучасного цифрового фотоапарата зробити їх не так вже й складно. Але , все ж , слід врахувати деякі особливості , оскільки нічна зйомка відрізняється від денної , і , головним чином, через освітлення. Розглянемо кілька прийомів , щоб отримати якісний знімок.

 

 

Фіксування камери.

Для того , щоб отримати добре експонований кадр при недостатньому освітленні , доводиться збільшувати витримку. При цьому , навіть саме незначне рух камери відіб'ється на якості знімка - він буде розмитим. Для вирішення цієї проблеми можна знайти якийсь стійкий предмет , і поставити на нього камеру. Але не завжди є можливість знайти відповідну опору . Тому , штатив набагато більш розширює можливості нічної зйомки. На штативі камера буде дійсно нерухомою. Тепер можна не боятися збільшувати тривалість витримки . Діафрагму можна прикрити на декілька ступенів. Тоді глибина різкості буде більше , і предмети на передньому плані і на задньому опиняться в фокусі .

 

Як фотографувати.

Яку чутливість встановлювати при нічній зйомці ? Потрібно запам'ятати , що збільшуючи значення ISO , також збільшується ймовірність появи цифрового шуму в кадрі. Тому потрібно прагнути встановлювати по можливості меншу чутливість , особливо , якщо ви фотографуєте у форматі jpg .

Ще один цікавий спосіб позбавити камеру від небажаних струсів - це використання таймера. Навіть якщо ваш фотоапарат встановлений на штатив , можна трохи ворухнути його , натискаючи кнопку спуску затвора. Ця проблема вирішується , коли автоспуск спрацьовує без вашої участі після того , як таймер відрахує покладені йому секунди .

Коли фотографувати.

Хоча , саме по собі штучне освітлення нічного міста виглядає досить мальовничо , небо на таких знімках майже завжди виглядає чорним. Набагато яскравіше воно буде , якщо фотографувати відразу після заходу сонця. Досвідчені фотографи заздалегідь розташовуються на місці зйомки , все приготував , для того , щоб « зловити фарби » , які будуть в небі лише кілька хвилин.

 

Переглядів: 16786 | Додав: Igor | Теги: Ночная фотосъемка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]