Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 23 » Зйомка проти сонця.
22:30
Зйомка проти сонця.
   Є декілька методів правильної зйомки проти світла: Вибрати таке положення об'єкта, щоб світло падало збоку і трохи попереду. Якщо об'єкт не можливо перемістити (пам'ятник, будівлю), перейдіть самі так, щоб вибрати правильний ракурс. Якщо ж немає виходу, щоб освітлення встановити збоку, тоді можна скористатися деякими прийомами зйомки проти світла.


   Найпростіше, що можна зробити - це виставити експозицію (діафрагму й витримку) по найбільш темному місці, що знімається.Можна виставити всі налаштування вручну. Або встановіть на своїй фотокамері точковий режим виміру експозиції, навівши точку на потрібну зону, заміряйте освітлення. Тоді деталі об'єкта виявляться більш яскраво і чітко.


   Другий спосіб - це примусове підсвічування темним боком об'єкта зйомки. Для цього можна скористатися різними світловідбивачами: софіти, екрани та інше. Якщо ж такої апаратури у вас немає під рукою, то використовуйте спалахом. Злегка підсвітіть обличчя людини, якого знімаєте, наприклад, на тлі заходу. Але не забувайте, що спрямована на об'єкт спалах, може з вашого знімка зробити вибілену плоску картинку. Щоб уникнути цього, необхідно використовувати що надягають на спалах (не вбудовану) різні відбивачі або портативні Софтбокси. Це допоможе заповнити тіні м'яким відбитим світлом, і ваш знімок буде врятованим

Переглядів: 1869 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]